Fermierii francezi îi pregătesc o primire deloc amabilă lui Macron la expoziţia agricolă de la Paris

Fermierii francezi au ieşit din nou, vineri, pe străzile Parisului, avertizându-l pe preşedintele Emmanuel Macron că ar trebui să se aştepte la ”o primire dificilă” atunci când va deschide, sâmbătă, un important salon agricol, relatează Reuters.

107 afișări
Imaginea articolului Fermierii francezi îi pregătesc o primire deloc amabilă lui Macron la expoziţia agricolă de la Paris

Fermierii francezi îi pregătesc o primire deloc amabilă lui Macron la expoziţia agricolă de la Paris

Zeci de tractoare au străbătut vineri străzile Parisului, claxonând. Un tractor purta o pancartă pe care scria: "Macron, semeni seminţele pentru o furtună - ai grijă ce culegi".

Fermierii au protestat în toată Europa, cerând venituri mai bune, mai puţină birocraţie şi denunţând concurenţa neloială din partea produselor ucrainene ieftine, pentru a ajuta efortul de război al Kievului.

La începutul acestei luni, fermierii francezi au suspendat în mare parte protestele care includeau blocarea autostrăzilor şi aruncarea de gunoi de grajd în faţa clădirilor publice, după ce premierul Gabriel Attal a promis noi măsuri de sprijin în valoare de 400 de milioane de euro.

Dar protestele au fost reluate în această săptămână pentru a pune presiune asupra guvernului să îşi respecte promisiunile, înainte de expoziţia agricolă de la Paris, un eveniment major în Franţa, care atrage aproximativ 600.000 de participanţi timp de nouă zile.

"Unii fermieri vor încerca să îl oprească pe preşedintele Macron să intre la târg. Iar dacă va intra, îi vor perturba plimbarea", a declarat Jean Lefevre, membru FNSEA, cel mai mare sindicat agricol din Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici