Fermierii pot accesa prefinanţări pentru doi ani în baza adeverinţei emise de APIA. Nu sunt necesare garanţii suplimentare

OTP Bank a semnat convenţiile cu APIA şi Fondurile de Garantare şi oferă credite pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA, fermierii care solicită finanţări pentru efectuarea lucrărilor agricole putând obţine un avans de până la 140% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru acest an.

1029 afișări
Imaginea articolului Fermierii pot accesa prefinanţări pentru doi ani în baza adeverinţei emise de APIA. Nu sunt necesare garanţii suplimentare

Fermierii pot accesa prefinanţări pentru doi ani în baza adeverinţei emise de APIA

În baza acestor convenţii, nu sunt necesare garanţii suplimentare.

Prin acord, OTP Bank finanţează plăţile cuvenite din Schema de Plată Unică pe Suprafaţă - SAPS, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi din măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.

Procesul de acordare a acestor credite este unul simplificat şi standardizat din punct de vedere al documentaţiei şi garanţiilor solicitate, OTP Bank oferind servicii de consultanţă gratuită.

Orice solicitare de prefinanţare SAPS trebuie să fie însoţită de adeverinţa eliberată de APIA (la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/ local APIA, va elibera o adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă – SAPS – pentru anul 2016 şi faptul că au fost finalizate controalele şi verificarile administrative asupra Cererii de Plată a Beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei.

"Agricultura continuă să ocupe o poziţie strategică în portofoliul OTP Bank România. Dezvoltăm şi îmbunătăţim în mod constant gama de produse şi servicii adresate clienţilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, oferindu-le soluţii complete, prin produse de finanţare simple şi eficiente şi consultanţă de specialitate. Creditul pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA este o facilitate unică în acest moment în Romȃnia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinanţarea subvenţiilor pentru o perioada de doi ani, inclusiv contribuţia proprie în cadrul proiectelor finanţate prin Fonduri Europene", a declarat Roxana Hidan, directorul Direcţia IMM din OTP Bank România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici