Marea Britanie va acoperi din bugetul propriu subvenţiile pentru fermieri si cercetare pe care le pierd după Brexit

Trezoreria Marii Britanii a anunţat că va oferi fermierilor britanici aceleaşi subvenţii pe care le primeau din partea Uniunii Europene după Brexit, potrivit Wall Street Journal.

1205 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va acoperi din bugetul propriu subvenţiile pentru fermieri si cercetare pe care le pierd după Brexit

Marea Britanie va plăti din bugetul propriu subvenţiile pentru fermieri si cercetare după Brexit (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

De asemenea, guvernul a anunţat că va prelua toate subvenţiile oferite de Uniunea Europeană pentru studii si cercetare, în condiţiile în care în ultima perioadă s-a ridicat problema finanţării pentru multe domenii care primeau bani din partea spaţiului comunitar.

Marea Britanie primeşte aproximativ 4,5 miliarde de lire fonduri structurale de la UE pentru fermieri şi încă 1-1,5 miliarde de lire pentru cercetare.

Mişcarea guvernului a venit pentru a reasigurare fermierii si instituţiile de învăţământ şi cercetare ca nu vor avea finanţarea tăiată după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici