Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România: După Brexit, România are oportunitatea de a atrage investitori

România se află în faţa unei oportunităţi de a atrage investitorii străini, după ieşirea Marii Britanii din UE, a declarat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România în cadrul conferinţei ZF Bankers 2016, organizată marţi de Ziarul Financiar.

473 afișări
Imaginea articolului Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România: După Brexit, România are oportunitatea de a atrage investitori

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România: După Brexit, România are oportunitatea de a atrage investitori (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"Investitorii din Marea Britanie sunt în incertitudine, iar această situaţie poate dura unu-doi ani. Eu cred că România ar putea în aceste condiţii să atargă investitorii străini, iar ceea ce îi trebuie este un cadrul legislativ atractiv. Oportunitatea există de mult, problema este că nu reuşim să stabilim un mediu prietenos. În loc să lucrăm pentru acest lucru, noi introducem legi care se aplică retroactiv", a explicat Steven van Groningen.

Şeful Raiffeisen face referire la legea dării în plată care a intrat în vigoare la finalul lunii mai si care a creat o serie de nemulţumiri în rândul bancherilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici