Exclusiv ZF: Care sunt cei mai mari cinci exportatori în Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu comerţul româno-britanic după Brexit

Ford România, al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care controlează uzina de la Craiova este cel mai mare exportator român în Marea Britanie (Regatul Unit şi Irlanda de Nord) în 2015, arată datele INS, potrivit Ziarul Financiar.

3188 afișări
Imaginea articolului Exclusiv ZF: Care sunt cei mai mari cinci exportatori în Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu comerţul româno-britanic după Brexit

Exclusiv ZF: Care sunt cei mai mari cinci exportatori în Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu comerţul româno-britanic după Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Top cinci este format exclusiv din companii din industria auto şi a componentelor auto: Ford, Takata-Petri, Automobile Dacia, Sews România şi Draexlmaier, notează Ziarul Financiar.

Marea Britanie se află pe locul cinci în topul destinaţiilor de export pentru bunurile produse în România, cu un total al exporturilor de aproape 2,4 mld. euro în 2015 fiind depăşită de Germania, Italia, Franţa şi Ungaria.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici