Ferrari California, lansat în România în ianuarie (Galerie Foto)

Cel mai nou model al producătorului italian de maşini sport de lux Ferrari, denumit California, va fi lansat pe piaţa de românească la sfârşitul lunii ianuarie, la preţuri începând de la 180.000 de euro, cu TVA inclusă, iar primele livrări către clienţi vor fi făcute la începutul verii.

73 afișări
Imaginea articolului Ferrari California, lansat în România în ianuarie (Galerie Foto)

Ferrari California, lansat în România în ianuarie

"Am început deja să preluăm comenzi pentru California încă din ultimele luni din acest an, iar către fabrică am putut trimite comenzi din noiembrie. Astfel, vom livra clienţilor primele modele California la începutul verii", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Ioana Florescu, director de marketing la Forza Rossa, partenerul Ferrari în România.

Ferrari California a fost prezentat în versiunea de serie la salonul auto de la Paris, organizat la începutul lunii octombrie.

Maşina are o caroserie de tip coupe-cabriolet (decapotabilă cu două uşi - n.r.). În funcţie de preferinţele clientului, California poate avea două locuri, precum şi trei sau patru locuri prin adăugarea unei mici banchete în spatele scaunelor din faţă.

Echipat cu un motor de 4,3 litri pe benzină, care dezvoltă 460 de Cai Putere (CP), Ferrari California accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră (km/h) în mai puţin de patru secunde, iar viteza maximă este 310 km/h. Cuplul motorului este de 485 Nm la 5.000 de rotaţii pe minut, iar 75% din acesta este disponibil de la 2.250 de rotaţii pe minut. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată cu şapte trepte care dispune de padele de comandă pe volan.

Consumul de carburant mediu declarat de producător este de 13 litri de benzină la o sută de kilometri parcurşi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 305,6 grame pe kilometru. Propulsorul noului model Ferrari corespunde normelor Euro 5, taxa pe poluare auto din România fiind astfel 0.

Florescu a precizat că Forza Rossa are deja 28 de comenzi pentru California, însă timpul de aşteptare mare, specific pentru maşinile Ferrari, va face ca unii clienţi să-şi primească maşinile în 2010.

"De la fabrică avem în total alocate 20-25 de unităţi din întreaga gamă pentru anul viitor, mai puţine decât numărul cererilor pe care le avem doar pentru California", a spus Florescu.

În acest an Forza Rossa a avut alocate 15 maşini.

Potrivit directorului de marketing al firmei, clienţii Ferrari din România au în medie 30-35 de ani, sunt oameni de afaceri sau avocaţi, iar 60-70% dintre ei îşi cumpără maşinile cash, restul preferând leasing-ul.

Anul trecut au fost vândute 6.400 de unităţi Ferrari pe plan mondial, dintre care 1.600 în Statele Unite, cea mai mare piaţă pentru producătorul italian.

Primul showroom cu facilităţi de service din România al Ferrari a fost deschis în luna mai, în urma unei investiţii iniţiale de cinci milioane de euro.

Investiţia aparţine companiei Forza Rossa, înfiinţată în aprilie 2007. Firma este deţinută de Ion Bazac, cu 47,5% din acţiuni, de Camelia Bazac, cu 5% din titluri, şi de Central European Finance (Cefin) din Luxemburg care are 47,5% din acţiuni.

Ion Bazac a fost numit săptămâna trecută la conducerea ministerului Sănătăţii, iar duminică şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Forza Rossa, locul lui fiind preluat de Stefano Albarosa, care este şi director executiv al Cefin Holding.

Citeşte şi:

Ion Bazac, avizat de comisii pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Ion Bazac a demisionat din funcţia de preşedinte al Forza Rossa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici