Fiat va prelua 35% din Chrysler

Grupul italian Fiat va prelua 35% din acţiunile Chrysler, în baza unui acord încheiat, marţi, cu compania americană şi acţionarul majoritar al acesteia, Cerberus Capital Management, prin care Fiat va oferi acces la tehnologie, canale de distribuţie şi servicii de management.

20 afișări
Imaginea articolului Fiat va prelua 35% din Chrysler

Fiat va prelua 35% din Chrysler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alianţa strategică dintre Fiat şi Chrysler - care a obţinut, la finele anului trecut, un ajutor de urgenţă de patru miliarde de dolari din partea guvernului SUA - va oferi constructorului american posibilitatea de a-şi restructura mai rapid gama de produse, pentru o creştere a eficienţei energetice a viitoarelor modele şi tehnologii, se arată într-un comunicat al Chrysler.

Pe de altă parte, Daimler intenţionează să vândă participaţia de 20% pe care o deţine la constructorul auto american Chrysler, a declarat, anterior, un oficial al grupului german, citat de Reuters. Acesta nu a precizat eventualii cumpărători ai pachetului de acţiuni.

Uzinele Chrysler vor produce, cu tehnologia furnizată de Fiat, platforme, componente şi trenuri de rulare mai eficiente.

Totodată, grupul italian va oferi Chrysler accesul la propriile reţele de distribuţie de pe pieţele cheie, cu cele mai accelerate ritmuri de creştere, asigurând reduceri substanţiale ale costurilor, se mai arată în comunicatul citat.

În plus, Fiat va oferi servicii de management în sprijinul programului de restructurare şi viabilitate care va fi prezentat de Chrysler Trezoreriei SUA, pentru justificarea ajutorului de stat obţinut.

În urma acordului, Fiat va primi, iniţial, o participaţie de 35% din acţiunile Chrysler, însă grupul italian nu s-a angajat să deruleze investiţii sau să finanţeze în vreun fel grupul american.

Chrysler a anunţat, anterior, că va solicita alte trei miliarde de dolari din partea statului, necesare pentru a ieşi din criza de lichiditate.

Administraţia Obama, care se va instala marţi la Washington, consideră salvarea industriei auto americane una dintre priorităţile începutului de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici