Financial Times: SUA şi China continuă discuţiile pe teme comerciale, în pofida tensiunilor bilaterale

Emisarul Administraţiei Joseph Biden pentru Comerţ, Katherine Tai, s-a întâlnit cu ministrul chinez al Comerţului, Wang Wentao, pentru discuţii în sensul depăşirii disputelor economice şi comerciale, în efortul stabilizării relaţiilor între cele două superputeri, informează Financial Times.

118 afișări
Imaginea articolului Financial Times: SUA şi China continuă discuţiile pe teme comerciale, în pofida tensiunilor bilaterale

Financial Times: SUA şi China continuă discuţiile pe teme comerciale, în pofida tensiunilor bilaterale

Katherine Tai, reprezentantul SUA pentru Comerţ, a avut o întrevedere cu Wang Wentao, ministrul chinez al Comerţului, cu ocazia reuniunii Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, aflată în curs în oraşul american Detroit. Oficialul american a exprimat preocupări privind acţiunile Beijingului împotriva companiilor americane şi asupra abordării "incompatibile cu economia de piaţă" în relaţiile comerciale.

Oficialul chinez a transmis preocupările Beijingului privind Taiwanul, privind taxele vamale impuse de fosta Administraţie Donald Trump şi asupra Cadrului Economic în zona Indo-Pacifică, un acord comercial al preşedintelui Biden care exclude China şi care se concentrează pe rezilienţa infrastructurii şi a reţelelor de aprovizionare, precum şi pe energii ecologice.

Întâlnirea intervine la câteva zile după ce preşedintele Biden a anticipat iminenta depăşire a tensiunilor cu Beijingul la sfârşitul summitului Grupului G7.

Analiştii politici consideră că Washingtonul şi Beijingul ar trebui să profite de această fereastră de oportunitate pentru a organiza o reuniune bilaterală la nivel înalt în scopul depăşirii tensiunilor. Discuţiile ar putea evolua spre prima rundă a negocierilor pentru acţiuni de atenuare a efectelor încălzirii globale între emisarii de profil ai ambelor ţări, John Kerry şi Xie Zhenhua. Există speranţe că preşedinţii Joseph Biden şi Xi Jinping s-ar putea întâlni la summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC), programat în SUA în noiembrie.

Relaţiile dintre SUA şi China traversează una dintre cele mai grele perioade din ultimele decenii şi ambele părţi depun eforturi pentru stabilizare diplomatică, în contextul disputelor generate de noi restricţii privind accesul la tehnologie şi de susţinerea acordată de Beijing preşedintelui rus, Vladimir Putin, în pofida invaziei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
china,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici