Finanţare de 225 de milioane de dolari pentru UiPath, companie este evaluată la peste 10 miliarde de dolari

  • Startup-ul UiPath, primul unicorn local, fondat de antreprenori români, a obţinut o nouă rundă de finanţare, în valoare de 225 de milioane de dolari, care îi aduce o evaluare de 10,2 miliarde dolari, anunţă compania.
  • La anterioara rundă de finanţare, din aprilie 2019, compania a ridicat la 568 milioane dolari, fiind evaluată la 7 miliarde dolari.
558 afișări
Imaginea articolului Finanţare de 225 de milioane de dolari pentru UiPath, companie este evaluată la peste 10 miliarde de dolari

Finanţare de 225 de milioane de dolari pentru UiPath, companie este evaluată la peste 10 mld. dolari

La anterioara rundă de finanţare, din aprilie 2019, compania a ridicat la 568 milioane dolari, fiind evaluată la 7 miliarde dolari.

UiPath, fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, şi-a făcut un nume la nivel mondial prin tehnologia de Robotic Process Automation (RPA), cu ajutorul căreia automatizează prin software procesele repetitive din companii.

Dines a anunţat în februarie că are în vedere o listare la bursă. În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care obţine statutul de „unicorn” – adică ajunge la o evaluare de 1 miliard dolari. De atunci, compania şi-a mutat sediul central la New York.

Runda a fost condusă de Alkeon Capital Management şi a inclus companii şi fonduri de investiţii printre care Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington, precum şi fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc.

La începutul acestui an, UiPath a fost recunoscută drept compania de tehnologie cu cea mai rapidă creştere în America, în conformitate cu „Companiile cu cea mai rapidă creştere 2020” ale companiei americane şi apoi o companie cu cea mai rapidă creştere din America de Nord, bazată pe lista de tehnologie rapidă 500Deloitte din 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici