Finanţare nerabursabilă pentru românii din afara graniţelor. Toate detaliile

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat Sesiunea de finanţare nerambursabilă pentru anul 2024, pentru susţinerea românilor din afara graniţelor.

854 afișări
Imaginea articolului Finanţare nerabursabilă pentru românii din afara graniţelor. Toate detaliile

Finanţare nerabursabilă pentru românii din afara graniţelor. Toate detaliile

Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), a anunţat deschiderea unei noi sesiuni de finanţare nerabursabilă pentru a susţine românii din afara graniţelor.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susţine românii din afara graniţelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanţări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog şi sprijin faţă de toţi românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecaţi departe de ţară şi cei din patria mamă. Proiectele DRP rămân direcţionate către conservarea şi protejarea identităţii româneşti, peste tot unde cetăţenii noştri au ales să trăiască”, spune Cârciu.

Ghidul cuprinde şase programe de finanţare: Educaţie, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate şi tradiţie şi Comunitate.

În cadrul sesiunii de finanţare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiţia ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Cererile de finanţare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro. Este necesar ca fiecare anexă să fie ataşată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După transmiterea pe e-mail a documentelor menţionate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcţie de specificul proiectului la care solicitantul are obligaţia de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanţare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziţia celor interesaţi Ghidul de finanţare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil, pe site-ul https://dprp.gov.ro/.../gheorghe-carciu-secretar-de-stat.../

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici