Finanţele vor trimite la Bruxelles planul de măsuri care securizează RESPECTAREA deficitului, în contextul în care Comisia Europeană a avertizat că deficitul public este în creştere

Ministerul Finanţelor va trimite până pe 25 aprilie autorităţilor din Bruxelles programul de măsuri care securizează respectarea deficitului, în contextul în care Comisia Europeană avertizează că România va depăşi ţinta de deficit, aceasta ajungând la 3,6% în 2017.

489 afișări
Imaginea articolului Finanţele vor trimite la Bruxelles planul de măsuri care securizează RESPECTAREA deficitului, în contextul în care Comisia Europeană a avertizat că deficitul public este în creştere

Ministerul Finanţelor va trimite la Bruxelles planul de măsuri care securizează RESPECTAREA deficitului

„Am convenit ca pe 25 aprilie, la ora prânzului, să trimitem programul nostru de măsuri care să securizeze respectarea deficitului, fapt pentru care am trimis tuturor ordonatorilor de credite o hârtie rugând ca până pe 5 aprilie să îmi comunice fiecare ce măsuri se pretează pe domeniul său de activitate, astfel încât noi să le integrăm şi până pe 25 aprilie şi să fim în stare să prezentăm Bruxellesului un plan de astfel de măsuri”, a spus joi, la Guvern, ministrul Viorel Ştefan.

Ministerul Finanţelor a transmis, la finalul lunii februarie, o scrisoare comisarilor europeni Valdis Dombrovskis şi Pierre Moscovici prin care arată că va menţine deficitul sub 3% din PIB, deşi Comisia Europeană arată că România va depăşi ţinta de deficit, acesta ajungând la 3,6% în 2017.

Comisia Europeană a arătat în raportul de ţară din 2017 referitor la România că, inversând tendinţa de consolidare, politica fiscală a devenit prociclică în 2016, iar deficitul public este în creştere. Astfel, sub efectul reducerilor semnificative de taxe şi a expandării cheltuielilor, deficitul public va creşte la 3,6% în 2017 şi 3,9% în 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici