Firme româneşti şi greceşti, alungate de criză în Bulgaria

Multe companii româneşti şi greceşti au început să-şi transfere operaţiunile în Bulgaria, din cauza costurilor mai reduse din această ţară, în încercarea de a evita efectele crizei economice, relatează presa bulgară şi elenă.

210 afișări
Imaginea articolului Firme româneşti şi greceşti, alungate de criză în Bulgaria

Firme româneşti şi greceşti, alungate de criză în Bulgaria

Firmele româneşti au început să se mute în masă în Bulgaria, din cauza crizei financiare globale, a precizat, joi, cotidianul bulgar Standart, citat de site-ul novinite.com. Oraşul bulgar de graniţă Ruse a cunoscut deja o creştere semnificativă a firmelor de închiriere de proprietăţi şi preconizează continuarea acestei tendinţe şi în cursul lui 2009.

Această migrare a afacerilor a apărut din datorită costurilor operaţionale mai reduse din Bulgaria, cu până la 40 la sută, potrivit unor experţi. Salariile pentru angajaţi, plăţile pentru asigurări şi facturile la electricitate sunt mult mai mici, susţine Kamen Kolev, directorul Asociaţiei industriale bulgare.

Kolev a mai precizat că şi companiile multinaţionale din Grecia încep să-şi mute atenţia către Bulgaria din aceleaşi motive. El a adăugat că salariul mediu din Bulgaria este de 267 de euro, în timp ce în Grecia este de 1.400 de euro.

Ziarul elen Vima a conchis că şansa unor costuri mai ieftine atrag companiile greceşti şi multinaţionalele către Bulgaria, afirmând că Tate&Lyle Grecia, Unilever, compania din Statele Unite Crown Cork & Seal, precum şi firma germană Triumph au iniţiat procedurile de mutare sau deja s-au mutat în nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici