Firme româneşti şi nigeriene intenţionează să construiască rafinării în Africa

Compania nigeriană BSM International Petroleum Refinery & Petrochemicals intenţionează să construiască, împreună cu subsidiara sa din Constanţa şi alte firme româneşti, rafinării şi o reţea de benzinării mobile în Africa.

230 afișări
Imaginea articolului Firme româneşti şi nigeriene intenţionează să construiască rafinării în Africa

Firme româneşti şi nigeriene intenţionează să construiască rafinării în Africa (Imagine: bsmrefinery.com)

Potrivit publicaţiei Leadership Nigeria, proiectul va fi derulat de companiile BSM International, BSM International Petroleum Refinery and Petrochemicals, în colaborare cu BSM Petroleum Refinery and Petrochemicals, Confind Câmpina şi alte firme româneşti, şi este estimat să înceapă în luna aprilie.

Companiile implicate vor derula lucrări de mentenanţă la o rafinărie şi vor construi o unitate de rafinare a ţiţeiului.

BSM International Petroleum Refinery and Petrochemicals, cu activităţi în producţia de produse petroliere, deţine în România subsidiarele BSM Petroleum Refinery and Petrochemicals Constanţa şi BSM International Holdings, ambele înfiinţate în ianuarie 2008.

BSM ar urma să angajeze 10.000 de persoane, dintre care o parte vor urma cursuri de specializare în România. Totodată, BSM va distribui carburanţi în staţii mobile şi va colabora cu corporaţia petrolieră nigeriană NNPC, potrivit preşedintelui companiei negeriene, Lateef Lai Ogungbadero, citat de Leadership Nigeria.

Printre partenerii implicaţi în proiect se numără Raiffeisen Bank, Eximbank, BCR, Confind, Romtrans, Swiss Glass, Lamit Co., Pro Auto Industries, ABC Trend Service, Industrialexport, toate din România, precum şi Ambasada României în Nigeria, potrivit companiei.

Rafinăria din Lagos va fi construită pe o suprafaţă de 250 hectare, pentru care compania de află în negocieri de preluare.

Pe pagina de Internet a companiei se arată că BSM discută cu autorităţile africane obţinerea permiselor pentru a începe transportul benzinăriilor mobile şi relocarea echipamentelor pentru o rafinărie cu capacitatea de 17.000 barili pe zi. Echipamentele se află în depozitele firmei româneşti Confind Câmpina, înfiinţată în 1991.

Potrivit BSM, compania discută cu Confind, care produce, printre altele, benzinării mobile, achiziţia a 250 de staţii. Preţul unei astfel de unităţi se ridică în jurul a 50.000 de euro, astfel că valoarea acordului ar putea ajunge la 12,5 milioane euro. Un al producător de staţii mobile din România este grupul Rompetrol.

De asemenea, BSM, intenţionează să achiziţioneze o clădire de birouri în Bucureşti, care va fi sediul central al subsidiarei din România, BSM Petroleum Refinery&Petrochemocals SRL, precum şi o alta la Constanţa, unde vor fi cazaţi angajaţii care vor veni la specializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici