Firmele cu profit mai mic în trimestrul patru ar trebui să închidă situaţiile până în 25 februarie

Firmele care înregistrează un profit mai mic în trimestrul patru, faţă de cel anterior, ar trebui să plătească impozitului trimestrial şi să închidă exerciţiul financiar până la 25 februarie pentru a evita achitarea unei sume mai mari, aferentă trimestrului trei.

49 afișări
Imaginea articolului Firmele cu profit mai mic în trimestrul patru ar trebui să închidă situaţiile până în 25 februarie

Firmele cu profit mai mic în trimestrul patru ar trebui să închidă situaţiile până în 25 februarie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Sunt unele firme care au rezultate mai bune pe ultimul trimestru şi pot să facă regularizare mai târziu. Dar dacă ai avut un rezultat mai prost decât în trimestrul trei, atunci ar trebui să te grăbeşti", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Gabriel Biriş.

Potrivit Codului Fiscal, firmele care aleg să plătească impozitul pe profit aferent trimestrului patru până la data de 25 ianuarie vor achita o suma echivalentă impozitului din trimestrul anterior. Aceste firme vor depune situaţiile financiare anuale pâna la 25 aprilie, când se va face regularizarea şi se va stabili dacă respectivul contribuabil are de plătit sau de primit bani.

Pe de altă parte, firmele care definitivează până la data de 25 februarie închiderea exerciţiului financiar vor plăti impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat.

Alexander Milcev, tax partner la Ernst&Young România, a arătat că încheierea exerciţiului financiar este mai greu de realizat de către companiile mari, din cauza duratei mai lungi în care sunt auditate rezultatele, dar poate fi efectuată mai uşor de către firmele medii sau mici.

"Companiile medii şi mici pot închide fără probleme în februarie", a spus Milcev.

Guvernul a decis să elimine impozitul minim, de la 1 octombrie, urmând ca firmele să plătească impozit pe profit pentru ultimele trei luni ale anului.

"Deseori trimestrul patru iese mai prost decât trimestrul trei", a arătat Milcev.

Ultima dată pentru plata impozitul minim va fi 25 octombrie, aferentă trimestrului trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici