Fitch a confirmat ratingurile BCR, BRD şi Garanti Bank, toate cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat miercuri ratingurile pe termen lung ale BCR şi BRD la "BBB+", şi pe cel al Garanti Bank România la "BB+", toate cu perspectivă stabilă, apreciind că cele trei bănci vor continua să fie finanţate adecvat de către acţionarii majoritari.

391 afișări
Imaginea articolului Fitch a confirmat ratingurile BCR, BRD şi Garanti Bank, toate cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingurile BCR, BRD şi Garanti Bank, toate cu perspectivă stabilă (Imagine: Shutterstock)

"Fitch consideră că aceste subsidiare reprezintă investiţii strategice importante pentru băncile-mamă în Europa Centrală şi de Est, în pofida performanţei slabe a pieţei româneşti din ultimii trei ani", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Fitch Ratings.

BCR este deţinută de grupul austriac Erste Group Bank.

BRD face parte din grupul francez Societe Generale.

Garanti Bank România este subsidiara grupului turc Turkiye Garanti Bankasi.

Ratingurile BCR şi BRD sunt limitate de plafonul de ţară al României, iar perspectivele stabile atribuite acestora reflectă perspectiva stabilă a ratingului de ţară, se mai spune în comunicatul Fitch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici