Fitch a retrogradat Nokia în categoria de rating "junk"

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia în categoria nerecomandată investiţiilor ("junk"), ca urmare a declinului cotei de piaţă, şi a anunţat că perspectiva rămâne negativă.

328 afișări
Imaginea articolului Fitch a retrogradat Nokia în categoria de rating "junk"

Fitch a retrogradat Nokia în categoria de rating "junk" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fitch a coborât calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la "BB+" la "BBB-" şi a avertizat că ar putea urma noi revizuiri în scădere, dacă situaţia afacerilor grupului nu se îmbunătăţeşte în a doua jumătate a anului şi în 2013.

"Având în vedere posibilele dificultăţi pe care le are de depăşit grupul, agenţia nu este în prezent convinsă că Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni", potrivit unui comunicat al Fitch.

Nokia şi-a apărat poziţia financiară într-un comunicat separat.

"Grupul va continua să se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, îmbunătăţirii fluxului de numerar şi menţinerii unei poziţii fiscale solide", a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.

Săptămâna trecută, Nokia a raportat o pierdere importantă pentru primul trimestru, a renunţat la directorul de vânzări şi a promis noi reduceri de costuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici