Florin Jianu, Consiliul pentru IMM: Două din trei firme mici nu au crescut veniturile brute ale salariaţilor, ci dau compensări

Două din trei firme mici nu au crescut veniturile brute ale salariaţilor, ci le dau acestora compensări pentru acoperirea contribuţiilor sociale, şi tot atâtea nu au purtat negocierile cerute cu angajaţii, a declarat luni Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM (CNIPMMR).

405 afișări
Imaginea articolului Florin Jianu, Consiliul pentru IMM: Două din trei firme mici nu au crescut veniturile brute ale salariaţilor, ci dau compensări

„Nu s-au conformat acestor măsuri, pentru că nici nu aveau cum. Timpul pentru negocierile cu reprezentanţii salariaţilor a fost prea scurt, iar procedurile acestea cu transferul CAS sunt încă incerte. Două din trei întreprinderi mici nu au aplicat Ordonanţa 79, cel mai probabil aşteaptă să se clarifice dacă această ordonanţă se va aproba prin lege sau nu”, a spus Florin Jianu, într-o conferinţă de presă.

„PSD deja a dat declaraţii că legea ar putea să fie schimbată în Parlament. Deci întreprinzătorii nu au siguranţa faptului că, dacă a plecat o ordonanţă de urgenţă într-o formă din Guvern, ea va avea aceeaşi formă şi când va fi votată în Parlament. Aşa că două treimi din ei au ales să aştepte să vadă cum va ieşi legea din Parlament”, a menţionat liderul patronal.

Potrivit CNIPMMR, firmele mici au ales alte modalităţi de a compensa scăderea salariilor nete cu prime şi bonusuri. Chiar şi aşa, „sunt două milioane de angajaţi în IMM-uri cu salariile tăiate”, a mai spus Jianu.

„În această criză uriaşă a forţei de muncă, astfel de mişcări nu erau deloc necesare. Arătaţi-mi o firmă sau o persoană căreia îi face bine această schimbare”, a mai spus preşedintele CNIPMMR.

„Am cerut ca aceste măsuri să fie discutate cu minimum şase luni înainte, tocmai pentru ca această măsură să fie înţeleasă şi asimilată. Gândiţi-vă că vorbim şi de oameni din mediul rural, care au şi ei un chioşc la ţară sau o mică făbricuţă. Au auzit şi ei la televizor pe mai mule voci, fiecare vine şi spune într-un mod sau altul, iar oamenii nu mai înţeleg cum să aplice şi nici nu au timpul necesar să pună în aplicare acest lucru”, a încheiat Florin Jianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici