FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010

FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor Publice în ceea ce priveşte principalele prevederi ale bugetului consolidat pe 2010, a declarat, marţi, şeful misiunii de evaluare a acordului încheiat de România cu FMI, Jeffrey Franks.

22 afișări
Imaginea articolului FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010

FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2010

"Avem un acord în ceea ce priveşte bugetul pe 2010. Provocarea în acest moment este ca bugetul să fie trimis în Parlament spre aprobare. Suntem optimişti că acest lucru se va întâmpla foarte repede", a afirmat Franks la finalul unor discuţii cu ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi oficiali ai ministerului.

El a arătat că în ceea ce priveşte deficitul din 2009, există posibilitatea ca România să se încadreze în ţinta stabilită, de 7,3% din PIB.

"În noiembrie au fost estimări care arătau un deficit peste ţintă. Lucrurile arată ceva mai bine acum. Există o şansă ca ţinta pentru 2009 să fie atinsă", a mai spus oficialul FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici