FMI a aprobat acordul stand-by cu România

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat, luni, acordul stand-by convenit cu România, pe o perioadă de doi ani, în valoare de 12,95 de miliarde euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

444 afișări
Imaginea articolului FMI a aprobat acordul stand-by cu România

Prima tranşă din împrumutul FMI va fi disponibilă în 24-48 ore

Potrivit surselor citate, prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat şi va intra la rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR).

Scrisoarea aferentă acordului de împrumut va fi retrimisă autorităţilor române şi va fi înaintată Parlamentului, cel mai probabil sub forma unui proiect de lege.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Acordul presupune mai multe condiţionalităţi privind reformele structurale şi ţinte obligatorii de îndeplinit de autorităţile române privind indicatorii macroeconomici.

Prima tranşă din împrumutul FMI va fi disponibilă în 24-48 ore

Prima tranşă din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), în valoare de cinci miliarde de euro, va intra în rezervele valutare ale băncii centrale în următoarele 24-48 de ore, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Tranşele din împrumutul FMI vor fi atrase din şase în şase luni, pe baza îndeplinirii unor condiţii

Tranşele din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor fi atrase, în următorii doi ani, din şase în şase luni, pe baza îndeplinirii condiţiilor stabilite, a declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici