FMI a majorat de la 50 miliarde dolari la 550 miliarde dolari resursele unui program anticriză

Fondul Monetar Intrenaţional (FMI) a majorat de la 50 de miliarde de dolari la 550 de miliarde de dolari resursele unui program anticriză şi a extins numărul contribuabililor pentru a include marile economii emergente ale lumii.

62 afișări
Imaginea articolului FMI a majorat de la 50 miliarde dolari la 550 miliarde dolari resursele unui program anticriză

FMI a majorat de la 50 miliarde dolari la 550 miliarde dolari resursele unui program anticriză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul executiv al FMI a aprobat extinderea programului "New Arrangements to Borrow", activat în perioadele de criză economică. Fondul răspunde, astfel, unui angajament de anul trecut a liderilor G20 de a majora capacitatea de creditare a instituţiei financiare internaţionale.

Totodată, Fondul a primit 13 noi state contribuabile, printre care China, India, Brazilia şi Rusia, care se vor alătura celor 26 de ţări care participă deja la program.

Creşterea fondurilor va asigura pieţele că FMI este finanţat suficient pentru a ajuta statele membre să-şi revină după crizele economice şi financiare. Fondul a fost una dintre principalele instituţii care au acordat împrumuturi de urgenţă unor state din Europa de Est, Africa şi America latină în timpul ultimei recesiuni globale.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, consideră că extinderea programului anticriză reprezintă o contribuţie importantă la asigurarea stabilităţii financiare globale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici