FMI a vândut 200 de tone de aur Indiei în octombrie

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a vândut 200 de tone de aur Indiei, pentru 6,7 miliarde dolari, între 19 şi 30 octombrie, tranzacţia făcând parte dintr-un program mai amplu prin care instituţia financiară vrea să comercializeze peste 403 tone de aur pentru a-şi consolida resursele.

14 afișări
Imaginea articolului FMI a vândut 200 de tone de aur Indiei în octombrie

FMI a vândut 200 de tone de aur Indiei în octombrie (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Vânzarea aurului către banca centrală indiană a fost efectuată în tranşe zilnice între 19 şi 30 octombrie, potrivit AFP.

Tranzacţia vizează consolidarea resurselor financiare ale FMI, astfel încât instituţia financiară internaţională să poată asigura asistenţă statelor sărace, a precizat directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

Consiliul de administrare al FMI a hotărât în septembrie că Fondul poate vinde o optime din rezervele totale de aur, de 3.217 tone.

Banca Centrală Europeană (BCE), 16 bănci centrale din zona euro, banca naţională a Suediei şi cea a Elveţiei s-au angajat în luna august să nu vândă, în următorii cinci ani, mai mult de 2.000 de tone de aur pe piaţa interbancară.

Programul a intrat în vigoare pe 27 septembrie, imediat după încetarea celui anterior. Acordul reduce la 400 de tone, de la 500 de tone cât era prevăzut în vechiul angajament, catitatea de aur pe care băncile o pot vinde între ele într-un an.

BCE a precizat la acea dată că şi vânzările FMI pot fi adaptate la limitele stabilite prin noul acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici