FMI anticipează că România va intra în recesiune în 2009 - surse -

Fondul Monetar Internaţional (FMI) anticipează că economia României va scădea în acest an cu până la 1%, după ce şi-a revizuit în jos ultima estimare de PIB, care indica o creştere de peste 1% în 2009, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

35 afișări
Imaginea articolului FMI anticipează că România va intra în recesiune în 2009 - surse -

FMI anticipează că România va intra în recesiune în 2009 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Fondul Monetar Internaţional avea, la începutul vizitei, o estimare pentru creşterea economică din 2009 puţin peste 1%. După discuţiile purtate cu marile companii, cu băncile, au ajuns la concluzia că pentru România 2009 va fi cu minus. Prognoza actuală, pe care o vor trece probabil în raport, arată o scădere a PIB de până la 1%", au afirmat sursele citate.

Aceasta ar reprezenta prima scădere a PIB-ului înregistrată după ultimul trimestru din 1999.

Mai mult, instituţia financiară internaţională anticipează că România va înregistra în 2010 cel mult o stagnare economică.

"Imaginea pe care o au acum experţii FMI e că nici 2010 nu va fi spectaculos şi probabil vom avea o creştere economică zero", au adăugat sursele citate.

O misiune a FMI s-a aflat în perioada 27 ianuarie - 4 februarie în România pentru o vizită regulată, programată în mod curent între consultările anuale, pentru a evalua situaţia economică şi a discuta politicile cu noul Guvern.

Citeşte şi:

Băsescu: Raportul Fondului despre evoluţia României este corect

O misiune a FMI vizitează România

Băsescu nu vrea bani de la FMI

Băsescu: Guvernul are datorii cumulate de 1,1 miliarde de euro

Boc: Guvernul analizează varianta unui împrumut de la CE sau FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici