FMI: Nu daţi vina pe noi pentru scăderile salariilor din România

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu a insistat pentru reducerea salariilor bugetarilor din România, alegerea aparţinând autorităţilor de la Bucureşti, potrivit blogului Wall Street Journal (WSJ), care citează un comunicat transmis noaptea trecută de Fond.

83 afișări
Imaginea articolului FMI: Nu daţi vina pe noi pentru scăderile salariilor din România

FMI: Nu daţi vina pe noi pentru scăderile salariilor din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simţindu-se poate puţin rănit de reacţia de pe pieţe şi de pe străzile Atenei, FMI a transmis un comunicat în care susţine că nu a insistat pentru noi reduceri ale salariilor din România, scrie jurnalistul Bob Davis pe blogurile WSJ.

"Acest pachet a fost elaborat de autorităţile române şi nu a fost propus de FMI. Echipa Fondului din Bucureşti îl va examina în cadrul discuţiilor care au loc", se spune în comunicatul FMI, transmis după închiderea pieţei bursiere din SUA, potrivit blogului WSJ.

Comunicatul nu apare pe nicio platformă de comunicare a FMI. Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii din România ai Fondului au declarat că nu au cunoştinţă despre apariţia unui astfel de document.

"FMI şi partenerii săi europeni vând acum un pachet de împrumuturi de 110 miliarde euro Greciei, previzionând de asemenea reduceri mari ale salariilor şi pensiilor bugetare, idee care se confruntă cu atât de multă opoziţie încât pieţele se întreabă dacă grecii de rând vor putea suporta durerea", scrie jurnalistul WSJ.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat însă joi seară că vor fi reduse fondul de salarii bugetare cu 25%, pensiile cu 15% şi că vor scădea "masiv subvenţiile". Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici