FMI vede Guvernul făcând licitaţii la televizor pentru managerii privaţi la companii de stat

Guvernul ar urma să realizeze licitaţii internaţionale transparente pe modelul "la televizor" pentru a selecta firmele de consultanţă care să se ocupe de recrutarea managerilor profesionişti independenţi pentru aproximativ 50 de companii de stat alese împreună cu FMI, spune Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la instituţia financiară internaţională.

134 afișări
Imaginea articolului FMI vede Guvernul făcând licitaţii la televizor pentru managerii privaţi la companii de stat

FMI vede Guvernul făcând licitaţii la televizor pentru managerii privaţi la companii de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consultanţii vor strânge CV-uri serioase pentru posturi de CEO (director general) sau CFO (director financiar), le vor analiza în funcţie de competenţele cerute pentru fiecare companie şi vor stabili liste scurte de candidaţi din care Guvernul va putea alege", este mecanismul schiţat de Tănăsescu.

Numai că acest proiect nu se anunţă nici simplu, nici ieftin, nici peste măsură de realist prin prisma susţinerii politice necesare. Potrivit estimărilor Association of Executive Search Consultants (AESC), care reuneşte cele mai mari firme de executive search din lume, firma care ar câştiga licitaţia ar putea obţine un contract de 1,5 mil. euro.

"Este foarte dificil de estimat valoarea contractului pe care Guvernul l-ar putea semna cu o firmă internaţională de executive search pentru recrutarea a 30-40 de manageri pentru com­paniile de stat, fără a şti complexitatea sarcinilor şi specificităţile pieţei româneşti în ceea ce priveşte recrutarea executivilor performanţi, însă la o primă estimare valoarea contractului ar putea reprezenta o investiţie de circa 1,5 milioane de euro", a declarat pentru Ziarul Financiar Christophe de Callatay, Managing Director în cadrul AESC Europa.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici