Fondul Proprietatea a pierdut procesul împotriva Romgaz, pentru donaţia de 400 milioane lei către stat

Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar la Romgaz Mediaş, a pierdut recursul formulat împotriva companiei pentru donaţia de 400 milioane lei vărsată la buget de producătorul de gaze deţinut de stat, decizia instanţei fiind definitivă şi irevocabilă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

302 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea a pierdut procesul împotriva Romgaz, pentru donaţia de 400 milioane lei către stat

Fondul Proprietatea a pierdut procesul împotriva Romgaz, pentru donaţia de 400 milioane lei către stat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Decizia aparţine Curţii de Apel Alba-Iulia, secţia comercial, au arătat sursele.

Contactaţi de MEDIAFAX, avocaţii casei Boştină şi Asociaţii, care au reprezentat în instanţă Romgaz, nu au dorit să comenteze.

Ministerul Economiei, care deţine 85% din acţiunile Romgaz, a decis în AGA companiei, la 30 noiembrie 2010, realizarea unei donaţii de 400 milioane lei către bugetul statului, în baza unei hotărâri de guvern.

În calitate de acţionar minoritar al Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votat împotriva acordării donaţiei şi a decis să ia măsuri legale împotriva acesteia, invocând protejarea drepturilor acţionarilor FP.

Tribunalul Sibiu a respins, în ianuarie, cererea formulată de FP împotriva Romgaz Mediaş privind anularea deciziei AGA, iar Fondul a anunţat că va continua litigiul prin promovarea căilor de atac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici