Fondurile speculative americane au depăşit cu mult performanţele rivalilor din China în 2023

Fondurile speculative americane, cum ar fi Bridgewater şi Two Sigma, au depăşit cu mult performanţele rivalilor locali din China în 2023, în pofida recesiunii economice şi a tensiunilor geopolitice, scrie Ziarul Financiar.

398 afișări
Imaginea articolului Fondurile speculative americane au depăşit cu mult performanţele rivalilor din China în 2023

Activele gestionate de operaţiunile chinezeşti ale Bridgewater şi Two Sigma au crescut, după ce fondurile speculative americane au înregistrat performanţe mai bune decât cele ale colegilor lor locali în timpul turbulenţelor de pe piaţă de anul trecut, scrie FT.

Bridgewater China Investment Management, divizia locală a celui mai mare fond de hedging din lume, şi-a cvadruplat activele administrate la sfârşitul anului trecut, ajungând la peste 40 de miliarde de Rmb (5,6 miliarde de dolari) faţă de acum doi ani, în timp ce Two Sigma China aproape şi-a dublat activele în aceeaşi perioadă, potrivit unor persoane apropiate companiilor.

Afluxul de investitori locali a avut loc în condiţiile în care fondurile speculative globale au raportat randamente de două cifre pe una dintre cele mai slabe pieţe din lume, în timp ce managerii de active locale s-au luptat să se descurce.

Fondul emblematic All Weather Strategy China Private Investment Fund al Bridgewater, care se adresează persoanelor bogate cu o investiţie minimă de 5 milioane de Rmb (700.000 de dolari), a avut un randament de 10,2% anul trecut, potrivit unui distribuitor al fondului. Persoane apropiate de Two Sigma au declarat că cele trei fonduri din China ale gigantului de tranzacţionare cantitativă au raportat un randament de peste 16% în aceeaşi perioadă.

În schimb, indicele de referinţă CSI 300 a scăzut cu 11,7% în 2023, în condiţiile în care redresarea economică post-pandemică a Chinei s-a luptat să câştige tracţiune după o prăbuşire imobiliară fără precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici