Video Forbes: Castelul Bran pe locul doi în lista celor mai scumpe proprietăţi din lume

Revista americană Forbes a plasat Castelul Bran pe poziţia a doua în rândul celor mai scumpe proprietăţi din lume, cu o valoare estimată la 140 de milioane de dolari.

2 afișări

Moştenirea castelului este însă subiect de dispută în justiţie. Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat la finele lunii septembrie că doar instanţa de judecată poate stabili dacă retrocedarea Castelului Bran este ilegală, după ce deputaţii au adoptat raportul subcomisiei de anchetă, care stabileşte că restituirea acestuia nu s-a făcut către toate persoanele îndreptăţite, iar actele prin care s-a făcut retrocedarea sunt lovite de nulitate absolută.

Pe primul loc în topul Forbes se situează o proprietate de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills, California. Complexul a fost construit în 1926, în stil mediteranean, şi cuprinde şase clădiri, trei piscine şi un cinema.

Locul trei este ocupat de o proprietate din ţinutul englez Surrey, evaluată la 138 de milioane de dolari.

Următoarele poziţii ale listei sunt ocupate de o fermă din Aspen, Colorado, evaluată la 135 de milioane de dolari, apoi de "Maison de L'Amitie", din Palm Beach, care poate fi achiziţionată pentru 125 de milioane de dolari.

"Este vorba despre cele mai scumpe locuinţe existente pe piaţă. Cumpărătorii şi vânzătorii acestor proprietăţi pot face tot ce îşi doresc", a declarat Joshua Saslove, de la Joshua & Co.

Potenţialii cumpărători pentru locuinţele cu preţuri între 20 de milioane de dolari şi 200 de milioane de dolari, se încadrează în acelaşi tipar. Ei sunt investitori bogaţi din întreaga lume, în căutare de a treia sau a patra locuinţă, şi nu ţin cont de preţ când vine vorba de a deţine o proprietate unică prin frumuseţe.

Americani, arabi şi europeni au cumpărat mereu locuinţe de vacanţă, dar creşterea averilor deţinute de chinezi, indieni şi ruşi a ridicat în ultimul timp standardul de lux la nivel mondial.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici