Ford a prezentat noua strategie pentru Europa, cu mai multe lansări în următorii doi ani

Grupul american Ford Motor Co., care deţine fabrica de automobile de la Craiova, a prezentat vineri noul plan strategic pentru Europa, anunţând introducerea mai multor noi modele pe continent în următorii doi ani, în paralel cu reducerea pierderilor din regiune.

221 afișări
Imaginea articolului Ford a prezentat noua strategie pentru Europa, cu mai multe lansări în următorii doi ani

Ford a prezentat noua strategie pentru Europa, cu mai multe lansări în următorii doi ani

"În pofida condiţiilor economice dificile din viitorul apropiat, Europa prezintă o oportunitate semnificativă pentru creştere profitabilă. Astăzi, accelerăm introducerea noilor produse în Europa, mizând pe proiectul One Ford (...) la fel cum am făcut-o când ne-am transformat afacerile din America de Nord", a declarat Alan Mulally, preşedinte şi CEO al Ford, într-un comunicat transmis vineri de companie.

Noile modele Fiesta şi Kuga, din clasa compactă, vor fi produse în Europa şi vor fi disponibile pe pieţele de pe continent înainte de sfârşitul acestui an, potrivit WSJ.com.

Vor urma alte două noi modele, care vor fi produse cel mai probabil în afara Europei şi exportate către continent.

Prin această strategie, Ford ar trebui să poată aduce în Europa noi modele fără a investi în producţie pe continent, potrivit WSJ.com.

Grupul american a înregistrat în trimestrul al doilea pierderi de 404 milioane de dolari în Europa şi a anunţat că va rămâne cu deficit şi în a doua jumătate a anului.

"Cel mai important lucru pe care îl putem face este să recunoaştem realitatea şi să dezvoltăm un plan prin care să ne adaptăm", a afirmat Mulally la o conferinţă de presă susţinută vineri la Amsterdam, potrivit WSJ.com.

Compania a anunţat că SUV-ul Edge şi cunoscutul model sport Mustang, produse în Americade Nord, vor deveni disponibile în următorii ani şi la dealerii din Europa. În urmtăoarele 18 luni, Ford va lansa SUV-ul compact EcoSport, care va fi produs în Brazilia, India, China şi Tailanda.

Conducerea Ford a prezentat noile automobile la conferinţa de la Amsterdam, în faţa a 2.500 de dealeri, invitaţi şi reporteri.

Alte modele pregătite de Ford pentru Europa sunt o nouă variantă a sedanului Mondeo, o versiune pentru pasageri a autoutilitarei Transit Connect şi alte vehicule comerciale. Linia Mondeo va include o motorizare turbo EcoBoost de 1 litru, creat cu scopul de a reduce cât mai mult consumul de carburant. Motorul este prezent momentan numai pe autoturisme din clase mai mici, precum Focus. Clienţii din Europa vor putea opta şi pentru un model Mondeo cu propulsie hibridă.

Noul Mustang va fi lansat în 2014, reprezentanţii companiei precizând că modelul sport va avea un design "mai european" decât varianta actuală, care aminteşte de muscle-car-ul american al anilor '60.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici