Ford Otosan aduce la Craiova directorul fabricii de camioane din Turcia

Fırat Elhüseyni va fi numit în funcţia de preşedinte şi director al Ford Otosan Craiova, începând cu data de 1 iunie, înlocuindu-l pe Müjdat Tiryaki, care va prelua noi responsabilităţi la sediul central al companiei din Turcia, în calitate de Next Generation Manufacturing Lead, potrivit zf.ro.

440 afișări
Imaginea articolului Ford Otosan aduce la Craiova directorul fabricii de camioane din Turcia

Ford Otosan aduce la Craiova directorul fabricii de camioane din Turcia

Fırat Elhüseyni şi-a început cariera la Ford Otosan ca inginer de proces la Secţia de Caroserii a fabricii Ford Otosan Gölcük în aprilie 2002. Pe parcursul carierei sale de 22 de ani, Fırat a petrecut 6 ani în China, Vietnam şi Rusia şi a lucrat, de asemenea, la uzinele din Kocaeli şi Eskişehir în Turcia. Această experienţă i-a permis să colaboreze cu echipe multinaţionale Ford în medii diverse. A fost implicat în proiectarea, instalarea, punerea în funcţiune, lansarea şi operarea liniilor de producţie. Din octombrie 2018 până în aprilie 2022, a ocupat funcţia de Lider al Operaţiunilor Secţiei de Producţie Motoare la fabrica din Eskişehir. În aprilie 2022, Fırat a devenit director al fabricii din Eskişehir, supervizând producţia de camioane şi de motoare.

Müjdat Tiryaki, care are o experienţă de peste 24 de ani în cadrul Ford Otosan, va prelua noi responsabilităţi în funcţia de Next Generation Manufacturing Lead. În calitate de Preşedinte şi Director al Ford Otosan Craiova, Tiryaki a avut un rol esenţial în asigurarea tranziţiei de succes a fabricii din Craiova către Ford Otosan, precum şi în transformarea sistemelor de lucru, consolidarea recunoaşterii Ford Otosan de către instituţiile româneşti şi lansarea noilor modele Ford Transit Courier şi Tourneo Courier. În noua sa poziţie, Tiryaki se va concentra pe viitoarele investiţii şi proiecte Ford Otosan din unităţile de producţie din Turcia şi România, contribuind la strategia companiei de a dezvolta şi lansa produse aliniate cu dinamica globală a industriei auto.

Fırat Elhüseyni va fi responsabil de supravegherea tuturor operaţiunilor de vehicule şi producţie motoare de la fabrica din Craiova, care joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford Otosan, cu viitoarele lansări de vehicule electrice, E-Transit Courier, E-Tourneo Courier şi modelul Puma Gen-E. Data oficială de începere a activităţii lui Fırat va fi stabilită în funcţie de aprobarea permisului de muncă.

"Sunt foarte bucuros şi mândru să preiau acest nou rol şi să conduc o uzină de ultimă generaţie precum fabrica Ford Otosan de la Craiova. Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unităti de producţie din cadrul industriei auto, dar avem şi o echipă extraordinar de calificată şi talentată în România şi sunt foarte mândru să îi conduc pe toţi în noua noastră călătorie în era electrificării", a declarat Fırat.

Fırat Elhüseyni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Tehnice din Istanbul, a obţinut un master în Ştiinţe de la Universitatea Sakarya şi se află în etapa de elaborare a tezei de doctorat la Departamentul de Inginerie Mecanică al Universităţii Sakarya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici