Forma finală a OUG 51 pentru a cărei abrogări Guvernul şi-a asumat răspunderea

Guvernul şi-a asumat răspunderea, joi, în şedinţa plenului reunit al celor două Camere, pe abrogarea OUG 51, acceptând două amendamente din cele opt propuse de parlamentari. Astfel, au fost mărită valabilitatea licenţelor de traseu cu şase luni. Totodată, se impun obligaţii consiliilor judeţene.

734 afișări
Imaginea articolului Forma finală a OUG 51 pentru a cărei abrogări Guvernul şi-a asumat răspunderea

Forma finală a OUG 51 pentru a cărei abrogări Guvernul şi-a asumat răspunderea

„Motivul pentru care am decis să ne angajăm răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanţa Guvernului numărul 51, care teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt a creat situaţii negative în domeniul transportului intrajudeţean, transformând din serviciul public de transport înserviciu commercial, şi de asemenea, prelungind valabilitatea licenţelor şi obligaţia de organizare a procedurilor competitive pentru aplicarea licenţelor de tarseu privind transportul interjudeţean, până în 2023. Să ştiţi că la ora actualăe xistă cpopii care nu se duc la şcoală din cauză nu li se decontează anveta şcolară, sunt afectate şi alte categorii de populaţie din cauza aplicării acestei Ordonanţe”, a declarat Ludovic Orban, joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Executivul a decis să accepte două amendamente din cele opt propuse de senatori şi deputaţi.

„Primul amendament după art 3 se adaugă punctul 1 cu următorul cuprins: articolul 10 cu alineatul 1 se modifică după cum urmează: «Valabilitatea actualelor programe de transport judeţean, şi după caz, a licenţelor de traseu pentru transportul rutier contracost de persoane cu servcii regulate de transport jdueţean, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2021. În textul inişiat, era până la data de 31 decembrie 2020. Am luat act de acest amendament şi mai ales de rigorile referitoare la organziarea paşilor de pregătire pentru adjudecarea acestor trasee şi am acceptat să mărim cu şase luni de zile valabilitatea licenţelor operatorilor»”, a completat Orban.

Un alt amendament a fost propus la articolul 6 şi vizează obligaţii ale consiliilor judeţene.

„Consliile judeţene au obligaţia de a derula, până la 1 iulie 2021, procedurile pentru încheierea contractelor de servicii publice conform regulamentului nr. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice”, a precizat premierul.

Premierul a afirmat că Executivul a respins amendamente primite de la grupul parlamentar PSD.

„Menţionez că aceste amendamente au fost formulate de Marius Botea. De asemenea, am mai primit şase amendamente formulate de domnul senator PSD Vasilică Toma şi alte amendamente formulate de grupul parlamentar PSD, pe care Guvernul nu le-a acceptat”, a mai spus Orban.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD momentan nu ia în calcul depunerea unei moţiune de cenzură privind asumarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege, în schimb ar sesiza CCR, având în vedere că două dintre actele normative sunt în dezbatere parlamentară.

Chestionat dacă va sesiza PSD Curtea Constituţională privind abrogarea OUG 5, Marcel Ciolacu a răspuns: „Am spus foarte clar, cele două legi care sunt în dezbatere, noi vom sesiza. Ele sunt la finalul comisiei, mai au de întocmit raportul. Chiar una mi se pare că e în dezbatere pe procedură de urgenţă. Nu trebuie nimic modificat. Trebuie să laşi Parlamentul să funcţioneze”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
oug51,
asumare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici