Fostul director al Sigma Hotel Management respinge acuzaţiile Consiliului de Administraţie

Fostul director al Sigma Hotel Management, Bruno Negoiţă, respinge acuzaţiile noului CA al firmei din portofoliul SIF Transilvania, de încheiere ilegală a unor contracte de muncă şi de prestări servicii, şi susţine că angajările au fost aprobate de vicepreşedintele executiv al SIF, Radu Toia.

380 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Sigma Hotel Management respinge acuzaţiile Consiliului de Administraţie

Fostul director al Sigma Hotel Management respinge acuzaţiile Consiliului de Administraţie

"Echipa de restructurare (a Transilvania Travel, care între timp şi-a schimbat numele în Sigma Hotel Management, n.r.) a fost permanent în legătură cu Dl. Radu Toia, reprezentantul conducerii executive a SIF Transilvania, care la acea dată era responsabil de cele nouă companii din domeniul hotelier şi ocupa şi funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transilvania Travel. Fiecare pas în acest proiect de restructurare s-a făcut doar după ce s-a obţinut aprobarea Dl. Radu Toia, managerul acestui proiect în interiorul SIF Transilvania", susţine Negoiţă.

Consiliul de Administraţie al Sigma Hotel Management a anunţat luni că l-a revocat în martie pe Bruno Negoiţă din funcţia de director general deoarece acesta ar fi încheiat ilegal contracte de muncă şi de prestări servicii, fără aprobarea CA, încălcând astfel contractul de mandat.

În replică, Negoiţă susţine că niciunul dintre reprezentaţii actuali ai Sigma Hotel Management nu a avut acces la informaţii de detaliu privind proiectul de restructurare, întrucât 4 din cei 5 membri ai CA erau la acea data tocmai managerii companiilor care urmau să fie restructurate, iar viitorul lor pe poziţiile respective era incert.

"Aceştia nu au niciun interes ca restructurarea să aibă loc, iar acum nu fac decât să preia afirmaţiile mincinoase şi defăimătoare făcute de Fercală Mihai, Preşedinte Executiv al SIF Transilvania, la adresa mea şi a echipei de restructurare, în Adunarea Generală a Acţionarilor din 29 Aprilie", susţine Negoiţă.

El îi contrazice pe reprezentanţii noului CA, susţinând că există un plan concret de restructurare şi că echipa a fost angajată doar după aprobarea planului de către preşedintele CA al Sigma Hotel Management.

"Fiecare membru al echipei de restructurare a fost angajat cu aprobarea Dl. Radu Toia, care în paralel cu funcţia de Vicepreşedinte Executiv al SIF Transilvania este şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Sigma Hotel Management", arată el.

Negoiţă mai susţine că toate contractele de prestări servicii şi consultanţă au fost semnate "în deplină legalitate şi cu ştirea" şefului CA, au fost prevăzute în planul de restructurare şi sunt justificate, neexistând contracte cu firme off-shore sau semnate între manageri şi firmele acestora.

Potrivit acestuia, conflictul de muncă este generat exclusiv de nerespectarea de către angajator a clauzelor de reziliere unilaterală a contractelor de muncă.

"Însă acest conflict şi rezilierea unilaterală şi surprinzătoare a contractelor de muncă ale membrilor echipei de restructurare (în cazul unora la mai puţin de o lună de la angajarea lor) sunt doar un efect secundar al diferenţelor de opinii de la vârful conducerii SIF Transilvania privind drumul pe care trebuie să mearga compania în viitor", mai spune fostul director.

SIF Transilvania este cel mai mare proprietar de unităţi de cazare din turismul românesc, cu un portofoliu de 36 de companii hoteliere, cele mai importante fiind Orizont - Predeal, Aro Palace Braşov, THR Marea Neagră, Băilea Felix şi Turism Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici