Fostul şef al Biroului FMI din Grecia a organizat la plecare o petrecere "sălbatică"

Fostul şef al Biroului FMI din Grecia, Bob Traa, înlocuit la începutul lunii septembrie, a organizat o petrecere "sălbatică" cu ocazia plecării de la post, cu "alcool din abundenţă", la reşedinţa sa din Filothei, un cartier de vile din nordul Atenei, potrivit presei elene.

547 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Biroului FMI din Grecia a organizat la plecare o petrecere "sălbatică"

Bob Traa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vecinii lui Traa au chemat Poliţia din cauza zgomotului, atât de puternic încât evenimentul aducea mai degrabă cu o petrecere studenţească.

Traa a organizat o petrecere "sălbatică", cu "alcool din abundenţă" la reşedinţa sa, ţinând treaz tot cartierul, scrie portalul GreekReporter, citând cotidianul elen Proto Thema.

Petrecerea a început pe la ora 22:00, iar printre invitaţi s-au aflat inclusiv ministrul de Finnaţe, Yannis Stournaras, şi reprezentanţi ai băncilor elene.

Unii vecini au afirmat că au încercat să se plângă direct ocupanţilor vilei în legătură cu zgomotul, dar au fost opriţi de agenţi de securitate care le-au spus să sune la Poliţie dacă sunt nemulţumiţi.

Poliţia a sosit pe la ora 3:30, când petrecerea fostului reprezentant al FMI era pe sfârşite, notează publicaţia elenă.

Traa, cetăţean olandez, a fost înlocuit de americanul Wes McGrew în postul de şef al Biroului FMI din Grecia, după un mandat de trei ani.

FMI a contribuit cu o parte din fondurile celor două programe de împrumuturi, în total peste 200 de miliarde de euro, de care a beneficiat Grecia începând din mai 2010. O misiune a FMI face parte, alături de reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene, din troica creditorilor internaţionali, responsabilă cu supravegherea implementării măsurilor de austeritate convenite cu Atena în schimbul ajutorului financiare de la statele zonei euro şi Fond.

Grecia a fost nevoită să ceară ajutor extern după ce îndatorarea foarte ridicată a făcut imposibilă finanţarea sustenabilă a ţării pe pieţele financiare, situaţia fiind agravată şi de criza financiară şi recesiunea economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici