Fostul şef al Poştei Române, Ion Smeeianu, numit reprezentant al statului în AGA Transgaz

Ion Smeeianu, fost şef al Poştei Române, în prezent consilier al ministrului Economiei, a fost numit în calitate de reprezentant al statului în adunarea generală a acţionarilor Transgaz Mediaş (TGN), a anunţat joi transportatorul de gaze naturale.

570 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Poştei Române, Ion Smeeianu, numit reprezentant al statului în AGA Transgaz

Fostul şef al Poştei Române, Ion Smeeianu, numit reprezentant al statului în AGA Transgaz (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Smeeianu îl va înlocui pe Marin Popescu, director al Direcţiei Economice şi Administrare Patrimoniu din Secretariatul General al Guvernului (SGG)

De asemenea, Alexandra Cerasela Pană, consilier al ministrului Economiei, a fost numită supleant al reprezentantului statului în AGA Transgaz, în locul lui Constantin Petrescu, consilier în SGG.

Ion Smeeianu a ocupat poziţia de director general al Poştei Române în perioada mai 2012 - iunie 2014. El a mai deţinut şi funcţiile de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), actualmente Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) şi pe cea de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologia Informaţiei (MCTI).

Transgaz şi Transelectrica şi-au schimbat de mai multe ori acţionarii în ultimii ani. În decembrie anul trecut, cele două companii au fost preluate de ministerul Economiei de la Secretariatul General al Guvernului, după ce anterior au fost sub administrarea Finanţelor.

Ministerul Economiei deţine 58,51% din acţiunile Transgaz.

Veniturile Transgaz au crescut anul trecut cu 8,8%, la 1,69 miliarde lei (382,3 milioane euro), iar profitul net s-a majorat cu 51,7%, la 507,4 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici