Fotbaliştii naţionalei Danemarcei refuză o mărire de salariu din solidaritate cu echipa feminină

Fotbaliştii din Danemarca au decis să refuze o creştere salarială pentru a juca la echipa naţională, pentru a se asigura că omoloagele lor de sex feminin primesc salarii de bază egale, a anunţat vineri sindicatul mondial al jucătorilor FIFPRO, citat de Reuters.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii naţionalei Danemarcei refuză o mărire de salariu din solidaritate cu echipa feminină

Fotbaliştii naţionalei Danemarcei refuză o mărire de salariu din solidaritate cu echipa feminină

Federaţia naţională daneză de fotbal (DBU) a încercat să asigure salarii egale pentru ambele echipe, dar sportivii ambelor reprezentative au refuzat ca o parte din diferenţa de bani să fie luată de la echipa masculină, pentru a o plăti pe cea feminină.

În schimb, sindicatul jucătorilor, Spillerforeningen, şi jucătorii echipei masculine au ajuns la un plan conform căruia bărbaţii vor refuza o creştere salarială, iar ambele echipe vor primi aceeaşi remuneraţie de bază pentru participarea la echipa naţională.

O scădere cu 15% a asigurării echipei masculine a permis, de asemenea, creşterea cu 50% a asigurării echipei feminine, precum şi a celei a echipei masculine Under-21 cu peste 40%.

Noul acord pe patru ani cu DBU va intra în vigoare după Campionatul European, care va debuta în cursul zilei de vineri.

„Echipa masculină a ales să nu ceară nicio modificare a condiţiilor din noul acord", a declarat directorul Spillerforeningen, Michael Sahl Hansen, într-un comunicat.

„Este un pas extraordinar pentru a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor echipelor naţionale feminine. Astfel, în loc să caute condiţii mai bune pentru ele însele, fotbaliştii s-au gândit să sprijine echipa feminină.

„Când am prezentat planul echipei de negociere, formată din Andreas Christensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hojbjerg, Simon Kjaer şi Kasper Schmeichel, aceştia s-au declarat foarte fericiţi."

Planul include, de asemenea, crearea în comun de către jucători şi DBU a unui fond de rezervă care să poată fi folosit de toate echipele naţionale - bărbaţi, femei şi echipe de tineret -, precum şi a unui fond de dezvoltare.

Fondul va fi parţial plătit de echipa masculină atunci când se califică la Cupa Mondială sau la Euro, precum şi de DBU, ambele contribuind cu un milion de coroane daneze (143.289 de dolari).

„Jucătorii pot face sugestii privind modul de utilizare a fondului... ei pot propune să ajute la crearea unor facilităţi sau să sprijine cu echipa naţională", a adăugat Hansen.

„Asta au vrut ei. A arătat că îşi asumă responsabilitatea. Le-a plăcut ideea de a oferi altor echipe naţionale oportunităţi şi condiţii mai bune."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici