FOTO | Cine este Dara Khosrowshahi, desemnat noul CEO al Uber

Consiliul de administratie al Uber l-a desemnat pe Dara Khosrowshahi, în prezent CEO al companiei Expedia, la conducerea executivă a Uber, în locul lui Travis Kalanick, care a demisionat în iunie la presiunea acţionarilor.

351 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cine este Dara Khosrowshahi, desemnat noul CEO al Uber

Dara Khosrowshahi a fost desemnat noul CEO al Uber

Demisia lui Kalanick a fost urmarea scandalurilor recente în cae a fost implicată Uber, inclusiv plângeri de hărţuire sexuală. Compania nu are, în prezent, nici director operaţional (COO), nici director financiar (CFO).

Dara Khosrowshahi este un om de afaceri american, de origine iraniană, care conduce Expedia, companie de servicii turistice cu o cifră de afaceri de 8,7 miliarde dolari, din 2005. Khosrowshahi nu a acceptat, oficial, postul.

Presa americană informează că pe lista acţionarilor Uber s-au mai aflat Meg Whitman, CEO Hewlett Packard şi Jeffrey Immelt de la General Electric.

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smart­phone-uri un serviciu alternativ celui de taxi, este considerată cel mai valoros start-up din lume, cu o valoare de piaţă de 70 de miliarde de dolari. Uber operează în zeci de ţări, în ciuda problemelor cu autorităţile de reglementare din multe jurisdicţii şi a protestelor unor operatori de taxi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici