Fourmont: Dacia este mai puţin afectată de criză

Dacia, prin prisma poziţionării sale, nu este afectată prea grav de criza economică mondială, însă, cu toate acestea, nu îşi va îndeplini obiectivul de producţie, de 310.000-320.000 de autovehicule în acest an, a declarat marţi directorul general al companiei, Francois Fourmont.

73 afișări
Imaginea articolului Fourmont: Dacia este mai puţin afectată de criză

Fourmont: Dacia este mai puţin afectată de criză (Imagine: Mediafax Foto)

"În condiţiile în care pieţele scad, există evident mai puţini cumpărători. Având în vedere poziţionarea noastră (n.r.- ca producător de maşini ieftine) suntem mai puţin afectaţi decât ceilalţi constructori auto, însă trebuie să gestionăm cu atenţie stocurile, pentru a nu acumula produse care să rămână ulterior nevândute", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry, organizată de Mediafax.

Întrebat care va fi producţia pe care Dacia o va realiza în acest an, Fourmont nu a avansat nicio cifră, argumentând că, în contextul economic actual, orice estimare ar putea fi uşor depăşită în perioada următoare.

"Dacă pieţele vor scădea în continuare, vom reduce din nou producţia", a spus Fourmont.

El a adăugat că furnizorii exclusivi ai Dacia îşi întrerup şi ei activitatea atunci când uzina de automobile nu lucrează, însă a precizat că celelalte companii care produc componente şi pentru alţi constructori auto au un calendar de producţie propriu, adaptat la cererea fabricanţilor.

Fourmont a precizat de asemenea, răspunzând unei întrebări, că nu are cunoştinţă de vreo decizie a vreunui furnizor de a face reduceri de personal şi a adăugat că o hotărâre în acest sens ţine efectiv de producătorul de componente respectiv.

Dacia a anunţat săptămâna trecută că va întrerupe producţia la uzina de la Mioveni în zilele de 30 şi 31 octombrie, precum şi pe 13 şi 14 noiembrie, pentru a adapta programul de fabricaţie la cererea comercială.

În ianuarie 2008, uzina de la Mioveni a ajuns la o cadenţă de 1.300 de vehicule pe zi, nivel maxim pentru istoria uzinei. Având în vedere cadenţa comunicată de Dacia, întreruperea producţiei în cele patru zile înseamnă un minus de 5.200 de unităţi din totalul de 310.000 de unităţi planificate pentru acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici