Franks: Mi-aş dori să spun că după toate eforturile navigăm lin, dar nu pot. Trăim vremuri dificile

Eforturile României din ultimii trei ani nu au fost suficiente pentru ca România să-şi permită să nu acorde o mare atenţie obstacolelor din viitor, afirmă Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, menţionând că ţările care acum "navighează lin" au în spate mult mai mulţi ani de reforme.

592 afișări
Imaginea articolului Franks: Mi-aş dori să spun că după toate eforturile navigăm lin, dar nu pot. Trăim vremuri dificile

Franks: Mi-aş dori să spun că după toate eforturile navigăm lin, dar nu pot. Trăim vremuri dificile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El spune că România trebuie, mai mult ca niciodată, să continue reformele, deşi vremurile nu sunt deloc uşoare.

"Mi-aş dori să spun că, datoriă tuturor eforturilor de până acum, navigarea este una lină, dar nu pot să spun asta. Trăim vremuri dificile şi dacă vă uitaţi în jurul lumii vă daţi seama că în spatele navigării line stau mulţi ani sau chiar decenii de reformă, care au condus statele în poziţia de a nu mai fi vulnerabile", a spus Franks.

El a dat ca exemplu Germania şi Brazilia, chiar unele state asiatice, şi a spus că "o navigare lină" în România ar putea avea loc în cinci-zece ani.

Franks a făcut trimitere şi la cu o expresie din sporturile americane care spune: "Atunci când dai de greu, doar greii merg mai departe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici