Franţa amână colectarea noii taxe pentru giganţii din tehnologie. Motivul din spatele deciziei

Franţa este de acord să amâne colectarea noi taxe aplicate corporaţiilor din domeniul tehnologiei până la finalul anului 2020, au declarat surse din guvern francez pentru BBC.

566 afișări
Imaginea articolului Franţa amână colectarea noii taxe pentru giganţii din tehnologie. Motivul din spatele deciziei

Franţa amână colectarea noii taxe pentru „giganţii” din tehnologie

Taxa pentru serviciile digitale a stârnit o reacţie adversă la Washington. Statele Unite au ameninţat, la începutul lunii decembrie a anului trecut, să impună tarife de 2.4 miliarde dolari pe produsele franţuzeşti, inclusiv pe şampanie şi brânză.

Cu toate acestea, SUA a renunţat în acest an la majorarea taxei pentru produsele de importat, a spus un oficial.

Răzgândirea a fost rezultatul conversaţiei de luni între preşedintele Trump şi şeful de stat francez Macron.

Google, Apple, Facebook şi Amazon se numărau printre „giganţii” din tehnologie care urmau să plătească taxă până la 3% din veniturile lor în Franţa, în luna aprilie şi din nou în noiembrie a.c.

Franţa, alături de alte ţări europene, au încercat să impună propriile lor taxe digitale pe vânzări în timp ce aşteptau un acord multilateral din partea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)menit să stabilească felul în care astfel de firme ar trebui taxate.

Dacă OCDE ajunge la o înţelegere până la finalul anului 2020, atunci taxa unilaterală a Franţei nu va mai fi deloc aplicată. Dacă nu va exista un acord multilateral până atunci atunci Franţa va colecta cele două tranşe de taxe.

Plăţile deja au fost colectate pentru noiembrie 2019 de pe veniturile din iulie. Acestea pot suferi ajustări, însă acordul nu prevede returnarea lor.

Ce este o taxă digitală?

Franţă, alături de alte câteva state europene, vrea să limiteze posibilitatea „giganţilor” din tehnologie să eludeze taxele.

Multe guverne sunt îngrijorate că giganţii americani din tehnlogie evită taxele în Uniunea Europeană. Acestea argumentează că taxele ar trebui să fie bazate pe locul în care se desfăşoară activitatea digitală - căutarea paginilor de internet, nu unde au companiile sediile centrale.

Marea Britanie, Italia, Austria şi Turcia deja iau în calcul impunerea unor taxe, însă oficialii din industria comerţului din Washington spun că firmele sunt luate pe nedrept în vizor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici