Franţa are încredere totală în soliditatea economiei americane

Franţa "are încredere totală în soliditatea economiei americane", a declarat sâmbătă ministrul francez al Economiei, Francois Baroin, primul oficial european care reacţionează la reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poors.

153 afișări
Imaginea articolului Franţa are încredere totală în soliditatea economiei americane

Franţa are încredere totală în soliditatea economiei americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa are încredere totală în soliditatea economiei americane şi a fundamentelor sale, precum şi în determinarea administraţiei americane privind implementarea planului (de reducere a deficitului-n.r.) aprobat de Congres săptămâna aceasta", a declarat Baroin.

SUA au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima dată în istoria lor.

Agenţia de evaluare financiară şi-a jusitifcat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA.

"Nota Standard&Poors nu este decât un element de apreciere a situaţiei financiare din Statele Unite", a declarat ministrul francez al Economiei, notând că "celelalte două agenţii principale - Moody's şi Fitch - au confirmat ratingul triplu A" al Statelor Unite.

În opinia lui Baroin, "această decizie confirmă că toate marile ţări dezvoltate se confruntă în prezent cu aceleaşi mize prioritare: consolidarea creşterii şi reducerea datoriei publice şi private".

"Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 sunt în contact permanent pentru a monitoriza situaţia pieţelor şi a discuta acţiuni necesare", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici