Franţa cere Peugeot să reconsidere intenţia de a proviziona 21 mil. euro pentru pensia directorului

Doi miniştri francezi au cerut grupului auto PSA Peugeot Citroen să-şi reconsidere intenţia de a constitui provizioane de 21 de milioane de euro pentru plata pensiei anuale a directorului general, Philippe Varin, care urmează să părăsească postul în 2014.

106 afișări
Imaginea articolului Franţa cere Peugeot să reconsidere intenţia de a proviziona 21 mil. euro pentru pensia directorului

Philippe Varin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ministrul Industriei, Arnaud Montebourg, şi cel al Finanţelor, Pierre Moscovici, au transmis companiei auto că trebuie să-şi reanalizeze planurile, după ce sindicatele au cerut şefului companiei să renunţe cel puţin la o parte din pensia anuală, de 310.000 de euro.

Varin va renunţa la postul de şef al Peugeot în 2014, cu trei ani înainte de încheierea contractului, urmând să fie înlocuit de Carlos Tavares, fost director operaţional executiv (COO) la Renault.

Grupul auto se confruntă cu probleme financiare în contextul dependenţei de vânzările de pe piaţa europeană, aflată în declin în ultimii ani. Parte a unui program de restructurare, Peugeot desfiinţează peste 10.000 de locuri de muncă şi a propus intrarea în acţionariat a statului francez şi a producătorului auto chinez Dongfeng Motor.

În conformitate cu practicile Peugeot, Varin nu va primi un pachet financiar la plecarea din companie, spre deosebire de directorii altor mari companii franceze, a anunţat grupul.

Varin nu a primit bonus începând din 2011, a afirmat un purtător de cuvânt al Peugeot, iar pensia pe de care ar trebui să beneficieze este mai scăzută decât cele acordate de alte corporaţii franceze.

Provizionul de 21 de milioane de euro trebuie să acopere plata timp de 25 de ani a unei pensii anuale de 310.000 de euro net, după taxe şi contribuţii sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici