Frunda, consilier onorific al premierului, şi-a mutat depozitele de la băncile greceşti

Gyrogy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat, marţi, că şi-a transferat banii din băncile greceşti în "altă parte", adăugând că integrarea României în zona euro va fi afectată de criza de la Atena, ca urmare a măsurilor pe care UE le va adopta pe viitor.

394 afișări
Imaginea articolului Frunda, consilier onorific al premierului, şi-a mutat depozitele de la băncile greceşti

Frunda, consilier onorific al premierului, şi-a mutat depozitele de la băncile greceşti (Imagine: Mediafax Foto/Laszlo Mihaly)

"Nu ştiu în ce măsură băncile greceşti din România vor avea de suferit sau nu, dar toţi prietenii mei, inclusiv eu am avut depozite la bănci greceşti, mi le-am mutat în altă parte", a declarat consilierul premierului, citat de RFI.

György Frunda consideră că, deocamdată, impactul unui eventual Grexit pentru România va fi mai redus, în condiţiile în care Bucureştiul nu face parte din zona euro. Cu toate acestea, o eventuală revenire a Greciei la drahmă ar îngreuna drumul României către zona euro.

"Ne va îngreuna drumul spre moneda euro, pentru că evident, Uniunea Europeană îşi va lua mai multe măsuri de siguranţă, cu următoarele solicitante în zona euro", a declarat consilierul onorific al premierului.

El a adăugat că vor fi unele consecinţe şi în plan economic, la nivelul exporturilor care vor înregistra o scădere, ca urmare a faptului că "grecii vor trebui să strângă cureaua", dar şi la nivelul turismului, în condiţiile în care românii se vor gândi de două ori îninte de a decide să-şi facă vacanţele la greci.

"Probabil va exista o antipatie (în Grecia-n.r.) faţă de cei care vin din Europa, probabil vor fi mai antipatici nemţii decât românii, dar va exista o atitudine de condamnare a celor "răi", care au luat măsurile împotriva Greciei. Deci şi noi vom avea de suferit de pe urma acestei decizii, mai puţin ca alţii, dar vom simţi şi noi urmările acestor lucruri. Nemaivorbind de fluctuaţiile zonei euro. Vedeţi ce s-a întâmplat ieri pe pieţele financiare, la Bursă, moneda naţională românească a pierdut. Vom avea şi noi de suferit, dar mai puţin decât alţii", a mai comentat Gyorgy Frunda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici