FT: Numărul milionarilor a crescut în ciuda pandemiei. Peste 5 milioane de persoane au căpătat statutul de milionar anul trecut

  • Pandemia de coronavirus daune economice pentru majoritatea oamenilor, dar există şi excepţii.
  • Se estimează că 5,2 milioane de oameni au devenit milionari în dolari anul trecut, în timp ce numărul celor care au o avere de cel puţin 50 de milioane de dolari a crescut cu aproape un sfert.
179 afișări
Imaginea articolului FT: Numărul milionarilor a crescut în ciuda pandemiei. Peste 5 milioane de persoane au căpătat statutul de milionar anul trecut

FT: Numărul milionarilor a crescut în ciuda pandemiei. Pestte 5 milioane de persoane au căpătat statutul de milionar anul trecut

Un raport al Credit Suisse a constatat că bogăţia globală acumulată de gospodării a crescut cu aproximativ 28,7 miliarde de dolari în 2020, pe măsură ce băncile centrale au inundat pieţele financiare cu bani, umflând preţurile activelor, relatează FT.

Studiul a estimat că la sfârşitul anului 2020 numărul milionarilor era cu 5,2 milioane mai mare faţă de sfârşitul lui 2019. Aproximativ o treime din noii milionari au venit din SUA.

În timp ce aproximativ 90% din milionari aveau o valoare netă mai mică de 5 milioane de dolari, se estimează că 7 milioane aveau mai mult decât această sumă. 215.030 de persoane aveau o valoare netă de peste 50 milioane dolari - în creştere faţă de 173.620 înregistrate cu un an mai devreme.

Milionarii au rămas un lucru rar în India, Indonezia şi Rusia care au înregistrat unele dintre cele mai mici numere de milionari raporatat la populaţie.

Metodologia Credit Suisse a inclus şi bogaţia în locuinţe, precum şi active investibile.

Ţările grav afectate de coronavirus au fost printre cele care au înregistrat cea mai mare creştere a valorii nete a gospodăriilor. Câştigurile au fost cele mai mari în America de Nord şi Europa, unde bogăţia totală a crescut cu aproximativ 10%, a constatat studiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici