FUZIUNE dintre două dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri. Lovitură dură pentru Lidl

Retailerul Sainsbury a confirmat că intenţionează să cumpere Asda de la Walmart într-o tranzacţie de 7 miliarde de lire (10 miliarde dolari), care ar transforma industria de supermarketuri din Marea Britanie.

52537 afișări
Imaginea articolului FUZIUNE dintre două dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri. Lovitură dură pentru Lidl

FUZIUNE dintre două dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri. Lovitură dură pentru Lidl

Sainsbury va plati Walmart 2,98 miliarde de lire sterline în numerar si 4,3 miliarde de lire sterline în acţiuni, a anuntat compania britanică luni, iar, conform acordului, Walmart ar obţine o participaţie de 42% în entitatea rezultată în urma fuziunii, relatează Bloomberg. Acţiunile Sainsbury au crescut pe bursa de la Londra cu 21%, iar acţiunile Tesco - actualul lider al pieţei de produse alimentare din Marea Britanie - au scăzut cu 3,4%, în timp ce acţiunile Wm Morrison Supermarkets au scăzut cu până la 4,4% la începutul şedinţei de tranzacţionare.

Fuziunea dintre Sainsbury - cu o valoare de piaţă de peste 8 miliarde de dolari - şi Asda ar genera un retailer capabil să rivalizeze sau chiar să depăşească Tesco în cota de piaţă. Tesco are cu aproximativ 2.800 de magazine, aproape 350.000 de angajaţi şi vânzări de 50 miliarde de lire sterline, potrivit Bloomberg.

Sainsbury ocupă locul doi printre lanţurile de supermarketuri din Regatul Unit, urmat de Asda, dar după Tesco.

Pentru directorul executiv Sainsbury, Mike Coupe, care a preluat în urmă cu patru ani funcţia de CEO, pasul ar fi unul îndrăzneţ şi riscant - de a transforma scena britanică de vânzare cu amănuntul, pe fondul incursiunilor derulate de discounterii Lidl şi Aldi şi a creşterii comerţului electronic.

Analiştii consider că există avantaje majore în ceea ce priveşte fuziunea, totuşi „încă nu vor fi mai ieftini decât Lidl sau Aldi”, a precizat Bryan Roberts, analist TCC Global, citat de Bloomberg.

Directorul executiv Sainsbury, care a lucrat anterior la Asda şi alţi comercianţi cu amănuntul din Marea Britanie, a fost avansat pentru a remodela compania cu sediul în Londra, deoarece se luptă cu ameninţarea online care a contribuit la căderea lanţului magazinelor de magazine BHS şi a comercianţilor de electronice Maplin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici