G7 vrea să strângă 600 de miliarde de dolari pentru a contracara proiectul Belt and Road al Chinei

Liderii G7 s-au angajat duminică să strângă 600 de miliarde de dolari în fonduri publice şi private pe parcursul a cinci ani pentru a finanţa infrastructura în ţările în curs de dezvoltare şi pentru a contracara proiectul mai vechi al Chinei, Belt and Road, informează Reuters.

8851 afișări
Imaginea articolului G7 vrea să strângă 600 de miliarde de dolari pentru a contracara proiectul Belt and Road al Chinei

G7 vrea să strângă 600 de miliarde de dolari pentru a contracara proiectul Belt and Road al Chinei

Preşedintele american Joe Biden şi alţi lideri ai G7 au lansat „Parteneriat pentru infrastructură şi investiţii globale", în cadrul reuniunii lor anuale care are loc în acest an la Schloss Elmau, în sudul Germaniei.

Biden a declarat că Statele Unite vor mobiliza 200 de miliarde de dolari sub formă de granturi, fonduri federale şi investiţii private pe o perioadă de cinci ani pentru a sprijini proiecte în ţările cu venituri mici şi mijlocii, care să contribuie la combaterea schimbărilor climatice, precum şi la îmbunătăţirea sănătăţii globale, a echităţii de gen şi a infrastructurii digitale.

„Vreau să fiu clar. Nu este vorba de ajutor sau de caritate. Este o investiţie care va aduce beneficii pentru toată lumea”, a declarat Biden.

Preşedintele SUA a spus că sute de miliarde de dolari suplimentari ar putea proveni de la băncile multilaterale de dezvoltare, instituţiile financiare de dezvoltare, fondurile suverane de investiţii şi altele.

Europa va mobiliza 300 de miliarde de euro pentru această iniţiativă în aceeaşi perioadă, pentru a construi o alternativă sustenabilă la schema Iniţiativei Belt and Road a Chinei, lansată de preşedintele chinez Xi Jinping în 2013, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul adunării.

Liderii Italiei, Canadei şi Japoniei au vorbit, de asemenea, despre planurile lor, dintre care unele au fost deja anunţate separat.

Planul de investiţii al Chinei implică programe în peste 100 de ţări, cu scopul de a crea o versiune modernă a străvechii rute comerciale a Drumului Mătăsii din Asia spre Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici