G8 îşi dublează ajutorul pentru ţările "primăverii arabe"

Ţările G8 şi instituţiile internaţionale şi-au luat angajamentul de a-şi dubla ajutorul pentru statele "primăverii arabe", care ar putea ajunge la aproape 80 de miliarde de dolari, a anunţat, sâmbătă, la Marsilia ministrul francez de Finanţe, François Baroin.

152 afișări
Imaginea articolului G8 îşi dublează ajutorul pentru ţările "primăverii arabe"

G8 îşi dublează ajutorul pentru ţările "primăverii arabe"

Instituţiile financiare internaţionale au promis dublarea ajutorului lor la 38 de miliarde de dolari, în timp ce ajutorul bilateral acordat de ţările membre G8 urmează să crească în aceeaşi proporţie, ridicându-se astfel de la aproximativ 20 la 40 de miliarde de dolari, a explicat ministrul francez în cadrul unei conferinţe de presă.

Baroin s-a exprimat la încheierea unei reuniuni a ţărilor G8 cu marile bănci şi fonduri multilaterale şi regionale în cadrul Parteneriatului Deauville, de la numele reuniunii din acest oraş din nord-vestul Franţei, care le asociază cu Egiptul, Tunisia, Maroc şi Iordania.

Ţările acestui Parteneriat, născut pe ruinele regimurilor arabe dictatoriale înlăturate în primăvară, au salutat într-un comunicat planurile de acţiune lansate de cele patru state arabe.

"Aceste planuri demonstrează o voinţă clară şi partajată de a acţiona în favoarea unei prosperităţi crescute pentru popoarele vizate", subliniază această declaraţie comună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici