Gabriel Sincu, EY: Restructurări la Fisc după finalizarea proiectului de modernizare a ANAF

După implementarea Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale din România (RAMP) unii angajaţi ai Fiscului vor trebui să plece acasă sau să urmeze cursuri de recalificare, a declarat joi Gabriel Sincu, director al companiei de consultanţă şi audit Ernst&Young România.

1575 afișări
Imaginea articolului Gabriel Sincu, EY: Restructurări la Fisc după finalizarea proiectului de modernizare a ANAF

Gabriel Sincu, EY: Unii angajaţi ai Fiscului pleacă acasă după finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (Imagine: Medifax Arhiva Foto)

“Mulţi dintre cei care lucrează la ANAF vor trebui să plece acasă sau să urmeze cursuri de recalificare. În acest proiect, conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF este ultima verigă”, a precizat Gabriel Sincu, directorul executiv al departamentului de consultanţă fiscală al firmei de consultanţă şi audit Ernst&Young (EY) România, Gabriel Sincu.

Acesta a spus că, până în prezent, şapte companii au depus oferte pentru a implementarea acestui proiect finanţat de Banca Mondială.

Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale din România a fost aprobat de conducerea Băncii Mondiale în data de 26 aprilie 2013.

Valoarea împrumutului este de 70 milioane euro, pentru o perioadă de cinci ani de implementare.

Obiectivele de dezvoltare ale proiectului sunt: creşterea eficienţei şi eficacităţii în procesul de colectare a impozitelor şi contribuţiilor sociale, îmbunătăţirea conformării voluntare şi reducerea poverii asupra contribuabililor pentru asigurarea conformării.

Proiectul urmează să includă sprijin financiar şi tehnic pentru metodologiile şi procedurile de colectare a veniturilor, tehnologia informaţiei şi alte infrastructuri tehnologice, formare şi asistenţă tehnică pentru a sprijini deciziile managementului A.N.A.F. referitoare la structura şi managementul organizaţiei, cât şi rafinarea/perfecţionarea sistemelor operaţionale necesare pentru a asigura că economia obţine beneficii maxime din această investiţie.

Potrivit comunicatului ANAF, în urma implementării acestui proiect se aşteaptă creşterea nivelului conformării voluntare la declarare şi la plată (creştere cu 5% la impozitele principale), scăderea costului colectării (de la 1,1% la 0,9%) şi creşterea satisfacţiei contribuabililor privind integritatea şi calitatea serviciilor oferite (creştere cu 15%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici