Garanţii europene pentru creditele destinate firmelor inovatoare mici şi mijlocii

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au semnat contractul de Garanţii InnovFin acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanţare pentru firmele mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare în opt ţări, printre care şi România.

365 afișări
Imaginea articolului Garanţii europene pentru creditele destinate firmelor inovatoare mici şi mijlocii

Garanţii europene pentru creditele destinate firmelor inovatoare mici şi mijlocii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Această tranzacţie beneficiază de suport din partea Horizon 2020, Programul-cadru pentru Cercetare şi Inovare al UE, şi din partea Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa (Investment Plan for Europe), se anunţă într-un comunicat al UniCredit.

Acest acord va permite UniCredit, prin subsidiarele sale, să ofere finanţare suplimentară în valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Serbia.

Băncile din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia vor beneficia de sprijinul unei garanţii oferite de FEI şi sprijinită prin Horizon 2020 (Programul UE de Cercetare şi Inovare), în timp ce contractele de garanţie cu băncile grupului UniCredit din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România vor avea la baza sprijinul Planului de Investiţii pentru Europa.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte componentă a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de dezvoltare, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se adresează acestui segment de piaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici