Gaz de France va majora preţurile la gaze cu 3,5%

Guvernul francez va permite Gaz de France să majoreze preţurile la gaze, în 2008, în medie cu 3,5%, sub creşterea de 6% ţintită de compania de utilităţi, se arată într-un articol al cotidianului Le Parisien.

1 afișare
Imaginea articolului Gaz de France va majora preţurile la gaze cu 3,5%

Gaz de France va majora preţurile la gaze cu 3,5%

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe din Franţa a declarat că decizia privind creşterea preţului va fi anunţată cel mai probabil joi şi nu a confirmat informaţiile apărute în ziarul francez.

Compania de utilităţi controlată de stat vrea să majoreze tarifele pentru gospodării şi companii în medie cu 6,1% începând cu 1 ianuarie, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Ministrul francez al Finanţelor, Christine Lagarde, a afirmat în luna decembrie că preţurile la gaze vor urca, dar nu cu 6%.

În România, Gaz de France a preluat participaţia majoritară la Distrigaz Sud în anul 2005. Grupul francez este prezent şi prin Depomureş, Amgaz şi firmele Vital Gaz şi Gena Rom Gestiune Energetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici