Gazprom acuză din nou Ucraina că refuză să permită tranzitul gazului rusesc pe teritoriul său

Ucrainenii împiedică în continuare, sâmbătă, tranzitul gazului rusesc pe teritoriul lor, a acuzat compania rusă Gazprom, ca în fiecare zi începând de marţi, dată la care o tentativă de reluare a tranzitului de gaze, întrerupt la 7 ianuarie, s-a soldat cu un eşec.

18 afișări
Imaginea articolului Gazprom acuză din nou Ucraina că refuză să permită tranzitul gazului rusesc pe teritoriul său

Gazprom acuză din nou Ucraina că refuză să permită tranzitul gazului rusesc pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto)

"Astăzi (sâmbătă - n.red.) la ora 02.00 (01.00 ora României), Gazprom i-a adresat" companiei ucrainene Naftogaz "o cerere în vederea tranzitului a 99,2 milioane de metri cubi de gaz pe zi începând de la ora 10.00 (09.00 ora României)" prin staţia de control de la Sudja, la frontiera ruso-ucraineană, potrivit grupului rus.

"În replică, am avut un nou refuz", conchide compania rusă.

Un intens balet diplomatic este prevăzut sâmbătă, la Moscova, pentru a se încerca oprirea "războiului gazelor" în urma căruia Europa suferă pentru a doua săptămână consecutiv, punctul culminant fiind întâlnirea între premierul rus, Vladimir Putin, şi cel ucrainean, Iulia Timoşenko.

Citeşte şi:

Reprezentanţi UE, aşteptaţi la Kremlin

Iuşcenko promite tranzitul "gratuit" al gazelor ruseşti către Europa

Companiile bulgare au pierdut peste 70 de milioane de euro din cauza crizei gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici