Gazprom susţine că va furniza volumul necesar de gaz pentru Europa

Compania rusă Gazprom a anunţat că va furniza volumele necesare de gaz destinat Europei, acuzând încă o dată Ucraina că este responsabilă pentru scăderile aprovizionărilor către clienţii europeni, potrivit agenţiei Interfax.

20 afișări
Imaginea articolului Gazprom susţine că va furniza volumul necesar de gaz pentru Europa

Gazprom susţine că va furniza volumul necesar de gaz pentru Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gazprom furnizează gaz (...) în totală conformitate cu contractul de tranzit şi cu cererile consumatorilor europeni", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, Serghei Kuprianov.

"Scăderea presiunii la ieşirea din sistemul de transport de gaz ucrainean este cauzată de nerespectarea, de către partea ucraineană, a angajamentelor sale", a adăugat el.

Compania ucraineană de stat Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa cu 52 milioane metri cubi pe zi.

Polonia, România şi Bulgaria au constatat scăderi ale livrărilor de gaz rusesc ce tranzitează Ucraina.

Citeşte şi:

Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa

Gazprom va depune o plângere la Stockholm în legătură cu problema gazului

Compania Naftogaz va depune de asemenea o plângere la Stockholm

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici